» » Various - Скопје '78, Фестивал На Забавни Мелодии

Various - Скопје '78, Фестивал На Забавни Мелодии download

Various - Скопје '78, Фестивал На Забавни Мелодии download Performer: Various
Title: Скопје '78, Фестивал На Забавни Мелодии
Style: Big Band
Released: 1978
MP3 album: 1741 mb
FLAC album: 1155 mb
WMA album: 1759 mb
Rating: 4.3
Other formats: MP2 AIFF FLAC VOX DMF AUD MMF
Genre: Jazz / Funk & Soul / Pop
Various - Скопје '78, Фестивал На Забавни Мелодии download

Tracklist

А1 Група "Македонија"* С'ма, С'ма, С'м 3:36
А2 Зафир Хаџиманов* Љубов Неверна 3:10
А3 Веле Матевски Сини Очи 3:36
А4 Срган И Буцо* Само Сон 3:00
А5 Верица Ристевска* Штом Се Сака 4:19
А6 Сабри Фејзулаху* Серенада 2:51
А7 Зденка Ковачичек* Еден Ден Ке Бидеш Мој 3:08
Б1 Група "Нови Фосили"* Девојче Македонче 3:12
Б2 Зорица Милосављевиќ* Ако Истраеш 3:26
Б3 Алма Екмечик* И Група "Бт-Топ" Чудна Средба 3:20
Б4 Мони Ковачик* Сакам Да Сум Детелинка 2:14
Б5 Пепел И Крв* Тој И Таа - Јас И Ти 2:45
Б6 Никола Давидовски* Во Ноките Долги 4:26
Б7 Даниела Панчетовиќ* Ми Подаваш Рака 4:06

Credits

  • A&R [Editor In Chief] – Станко Терзик*
  • A&R [Recenzent] – Миливој Марковик*
  • Backing Vocals – Вокалниот Квартет "Труни"*
  • Conductor – Александар Џамбазов*, Илија Пејовски*
  • Orchestra – Големиот Ревиски Оркестар На РТВ Скопје*

Barcode and Other Identifiers

  • Matrix / Runout (Side A): LP 5340 A
  • Matrix / Runout (Side B): LP 5340 B
Download Various - Скопје '78, Фестивал На Забавни Мелодии mp3 flac album